Betonlook vloeren voor een autofabriek zijn samen te stellen op basis van speciaal kunsthars en af te werken op maat met extra eigenschappen. In een autofabriek is er sprake van een zware belasting van de vloer door machines en de onderdelen voor de auto’s. Het is in de eerste plaats dus belangrijk dat de betonlook vloer voor een autofabriek tegen een hoge belastbaarheid bestand is. Er zijn wat dat betreft verschillende betonlook vloeren te onderscheiden die aan hoge eisen qua belastbaarheid tegemoetkomen.

Betonlook vloer op basis van epoxy

Epoxy is kunsthars dat over specifiek eigenschappen beschikt en een prima basis vormt om een betonlook vloer mee te realiseren. Het is een geschikte vloer voor een autofabriek, omdat het een harde vloer is met slijtvaste eigenschappen die bestand is tegen zware belasting. Zo zijn er zware machines op de ondergrond te stallen net als complete auto’s die van de fabriek afkomen. Bovendien gaat de bestendigheid verder dan alleen de zwaarte van de belasting, want epoxy betonlook vloeren zijn vloeistofdicht. Het vloeistofdichte karakter is dusdanig dat de vloer tegen zuren, chemicaliën en oliën bestand is. De betonlook komt tot stand door twee kleuren met elkaar vermengd aan te brengen.

Betonlook troffelvloer

Een andere optie voor de realisatie van een betonlook vloer in een autofabriek betreft de betonlook troffelvloer. Dit is een vloer die pas echt ijzersterk te noemen is en dat komt door de vermenging van epoxy met grindkorrels die fijngemalen zijn. Het kenmerk van de betonlook ontstaat net als bij de epoxy betonlook vloer door de verwevenheid van twee kleuren. De ijzersterke betonlook vloer in de vorm van een troffelvloer kan extreme belasting aan en is daarom ook perfect voor toepassing in een autofabriek. Er zijn extra toepassingen mogelijk, variërend van geluiddemping als eigenschap tot extra antislip als optie.

Pin It on Pinterest